torstai 18. syyskuuta 2014

Pesto- ja tomaattileipää

Om om om tästä on tullu ihan mun lemppari resepti. Tää leipä uppoo meillä niin mieheen kun tyttöönkin. Idea on, että leipää ei tarvitse leikata vaan repiä.

Ensin tehdään taikina
2,5dl vettä
1/2pss kuivahiivaa
1rlk hunajaa
2tl suolaa
6dl jauhoja
1rkl öljyä

kuivat aineet sekasin, hunaja liotetaan lämpimään veteen ja sekoitetaan taikinaksi kuivien aineiden kanssa. Vaivataan ja lopuksi taikinaan lisstään öljy. Annetaan kohota n. 45min. 

Kaulitaan taikina n. uunipellin kokoiseksi levyksi. Täyetään pestolla tai millä tahansa "ohuella täytteellä". Ite tein aurinkokuivatyista tomaateista peston tyylistä tahnaa, joka toimi todella hyvin.

Kun täyte on levitetty tehdään taikinasta neliöitä. N. 8cm x 8cm Ja pinotaan ne torniksi, joka laitetaan leipävuokaan poikittais suunnassa. Paistetaan 200astetta 30min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita