tiistai 7. tammikuuta 2014

Appelsiini täytekakku

Toiveena oli täytekakku syntymäpäiville ja mä en tunnetusti tykkää tehdä niitä, joten jotain helppoa oli keksittävä.

Kermallahan mä en suostu kuorruttaa koska mä väitän että kaikki vihaa kermakakkuja!
Suklaakuorrute on helppo tehdä, joten sillä mennään. Appelsiini valikoitui täytteeksi koska kaapissa oli valmiina appelsiinisuklaata jolla ajattelin kuorrutuksen tehdä.

Tein kaks vähän pienempää kakkua, mutta tällä ohjeella tulee myös yksi iso.

6kananmunaa
2dl sokeria
3dl jauhoja
1,5tl leivinjauhetta


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
Voitele ja jauhota vuoka/vuuat
Vaahdota munat ja sokeri
Lisää jauho leivinjauhe seos varovasti vaahtoon.
Valuta vuokiin ja paista n. 30min


Väliin laitoin valmis appelsiinimarmeladia sekä jauheena myytävää sitruunakiisseliä, jonka sekotin 2dl vettä ohjeen 3dl sijaan ja vielä kermavaahtoon.

Kuorrutus on siis Kuohukermaa ja appelsiinisuklaata. Kermaa oli n. 1dl ja suklaata puolilevyä. Lämmitin kerman kattilassa ja paloittelin sekaan suklaan sulamaan. Kun seos on tasaista kaadoin sen kakun päälle ja tasoittelin sen.


1 kommentti:

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita